Buks- en pistoolschieten

Zie je bij het woord ‘schieten’ gelijk allerlei Amerikaanse taferelen voor je? Nergens voor nodig, want ook bij Sport Totaal kun je komen buks- en pistoolschieten – en we zitten gewoon in het oer-Hollandse Veenendaal. Voor een uurtje schieten heb je dus helemaal geen vliegticket nodig! Maar wél een portie goeie zin in avontuur en uitdaging.

Buks- en pistoolschieten bij Sport Totaal

Bij Sport Totaal gaat het in de eerste plaats natuurlijk allemaal om plezier. Je komt immers bij ons voor een lekker ongedwongen dagje uit met je vrienden of collega’s. Maar er is één ding waar we nóg meer aandacht aan besteden dan aan jullie gemoedstoestand, en dat is jullie veiligheid. Vooral bij het buks- en pistoolschieten speelt dat wat ons betreft een grote rol, en daarom nemen onze ervaren instructeurs bij elk onderdeel uitgebreid de tijd om iedereen in de groep goed uit te leggen hoe de luchtbuksen en de pistolen werken. Ook de spelregels komen vanzelfsprekend uitgebreid aan bod. Met als doel: zorgen dat iedereen aan het einde van de dag niet alleen vrolijk, maar ook veilig weer naar huis gaat. De schietschijf is bij ons de enige die geraakt wordt!

Schieten met een luchtbuks

Het eerste onderdeel van buks- en pistoolschieten is buksschieten. Dat gebeurt met een luchtbuks: een geweer dat de kogel met gecomprimeerd gas naar buiten duwt. Er ontstaat dus geen ontploffing, maar dat betekent niet dat het schieten met een luchtbuks een fluitje van een cent is. Net als bij elke andere schietsport zul je eerst een paar keer moeten oefenen voordat je de smaak te pakken hebt. Maar als je dan eenmaal zover bent, zul je zien dat je er geen genoeg van krijgt!

Pistool

Het tweede onderdeel van buks- en pistoolschieten is pistoolschieten. Bij een pistool is er wél sprake van een ontploffing met buskruit – maar het is vooral anders dan buksschieten doordat het apparaat zelf zo’n ander formaat heeft. Bij dit onderdeel moet je dus opnieuw oefenen en proberen. Maar geloof ons: oefening baart kunst!

Durf jij de uitdaging aan en kom je buks- en pistoolschieten bij Sport Totaal? Boek je uitje dan vandaag nog – of neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Andere activiteiten van Sport Totaal