Discgolf

Discgolf

Golfen met een frisbee? Ja hoor, bij Sport Totaal kan het gewoon. De naam van deze bijzondere sport is discgolf, en je kunt het bij ons zowel overdag als ’s avonds spelen. Eens kijken wie van jullie er het eerst een hole-in-one scoort…

Ben je klaar om een compleet nieuwe uitdaging aan te gaan in de vorm van een potje discgolf? En heb je zin om je collega’s, vrienden of familie te verslaan met een hole-in-one? Neem dan contact met ons op, of boek vandaag nog hieronder!

Discgolf voor beginners

Heb je nog nooit van discgolf gehoord? Laten we dan even bij het begin beginnen. Het is eigenlijk niet meer dan een kruising tussen golf en frisbeeën, dus het had ook golfbee kunnen heten – of frisgolf. De golfbal is vervangen door een frisbee (de disc), de holes zijn vervangen door pole holes (een soort baskets op palen) en de golfclubs doen niet meer mee. En dan is het gewoon een kwestie van mikken en gooien! Het doel: zorgen dat je de frisbee in zo min mogelijk worpen in de basket krijgt.

Precisie en concentratie

Bij Sport Totaal vinden we het natuurlijk vooral belangrijk dat jij en je vrienden, familie of collega’s plezier hebben tijdens het spel. Maar als je met discgolf begint, zul je al gauw merken dat het naast heel leuk ook nog best lastig is. Het spel vereist aardig wat precisie en concentratie, omdat je de frisbee langs allerlei natuurlijke obstakels moet gooien, zoals bomen, struiken en waterpartijen. Tegelijkertijd is het leuke aan dit spel juist dat iedereen kan meedoen, van een vierjarige kleuter tot zijn tachtigjarige opa. Want iedereen kan een frisbee gooien!

Discgolf by night

Discgolf wordt nóg toffer als je het ’s avonds speelt, in het donker. Dat kan net als gewoon discgolf op elke locatie die je wilt, maar is het allerleukst op plekken waar lekker veel hindernissen staan. Bij Sport Totaal verzorgen we discgolf meestal op het terrein rond ons Outdoorpark Overberg. Daar hebben we alles om jullie een heerlijk dagje uit te bezorgen.

Andere activiteiten van Sport Totaal