Teambuilding

Veel mensen gebruiken de woorden ‘bedrijfsuitje’ en ‘teambuilding’ als synoniemen. Op zich niet zo gek, want een teambuildingsactiviteit doet het meestal prima als bedrijfsuitje – vooral als er daarna nog wat ruimte is voor een borrel in de nabijgelegen kroeg. Maar wat ís teambuilding nou eigenlijk precies, en welke activiteiten lenen zich er het beste voor? Dat leggen we je op deze pagina uit. Ons doel? Jou helpen bij het kiezen van een uitje dat écht past bij de doelstellingen van je team of medewerkers.

Maatwerk

Teambuildingsactiviteiten zijn bij Sport Totaal altijd maatwerk. Om ervoor te zorgen dat jullie als team jullie doelen bereiken, stellen we in overleg, op basis van jullie wensen, een programma samen waarvan jullie onderling een flinke boost krijgen. Op de dag zelf zorgen onze ervaren instructeurs er vervolgens voor dat iedereen wordt uitgedaagd en dat de communicatie soepel verloopt. Zodat jullie de volgende dag (of na het weekend) weer met veel plezier naar je werk gaan!

Een hecht teamverband

Volgens het woordenboek betekent ‘teambuilding’: het creëren van een hecht teamverband. In onze eigen woorden zouden we zeggen: teambuilding is een manier om ervoor te zorgen dat jij en je collega’s elkaar goed begrijpen, moeiteloos met elkaar kunnen samenwerken én lekker met elkaar kunnen lachen. Om het onderlinge groepsgevoel te versterken, kan het zinvol zijn om eens in de zoveel tijd samen een teambuildingsactiviteit te ondernemen. Maar waaraan moet zo’n activiteit allemaal voldoen?

Teambuilding bij Sport Totaal

First things first: er móét niks bij teambuilding. Elk team is anders, en iedere groep collega’s heeft zo zijn eigen wensen en doelstellingen. Maar natuurlijk zijn er wel bepaalde activiteiten die teamwork bevorderen en daarmee de communicatie en samenwerking vergemakkelijken. Een goed voorbeeld daarvan is ons programma Natuurlijk samenwerken, waarin onder andere een potje Jenga voorbijkomt. En wat dacht je van een dagje survivallen?

Ben je benieuwd wat Sport Totaal voor jou en je team kan betekenen op het gebied van teambuilding? Neem dan vandaag nog contact met ons op, dan maken we zo snel mogelijk een offerte op maat.

Andere activiteiten van Sport Totaal